Wat is sjamanisme?

Sjamanisme wordt geassocieerd met traditionele inheemse culturen, maar ook de moderne tijd heeft sjamanen hoog nodig. Sjamanen voelen via meditatieve rituelen aan wat het leven van hun nodig heeft. Zo onderzoeken ze hoe we kunnen leven op een manier die klopt. Je stapt op de stroom van het leven of, om met een term uit de taoïstische leer te spreken, je ervaart het principe van wu wei.

Daarvoor heb je als sjamaan contact met andere lagen van energie dan met het fysieke oog en in de alledaagse werkelijkheid waarneembaar is. Dit wordt "the otherworld" genoemd. Via het contact met deze andere lagen, kun je als sjamaan zowel meer inzicht krijgen in ziekteprocessen of onbalansen in het leven als ook met die energie samenwerken om heling tot stand te brengen. De focus is hierbij niet een eventuele behandeling van een ziekte, maar de conditie te creëren voor gezondheid.

Werken als sjamaan?

Het programma is zo ingericht dat - ongeacht in welk jaar je begint - je na drie jaartrainingen gevolgd te hebben bijna alles in huis hebt.

Na een extra live trainingsmiddag - individueel of in een kleine groep - krijg je opdrachten mee. Nadat jouw opdrachten zijn goedgekeurd en besproken, spreken we af voor jouw initiatie. Deze extra training kost €750. Je hebt dan ervaring met journeys naar de lower-, middle-, en upper world, soul healing, soul retrievals, power animal retrievals, contact leggen met plant spirits, spirits van het land etc. en extraction.

In je kracht

Ik vind het erg belangrijk dat deelnemers leren te vertrouwen op hun eigen kracht.

Om die reden wordt er nooit gebruik gemaakt van geestverruimende middelen - ook geen microdoses - tijdens de lessen.
Vrijwel alle middelen die worden ingenomen om het reizen makkelijker te maken, belasten de Nierenergie - onze basis vitaliteit en de energie die we juist in topconditie willen brengen als sjamaan. Wanneer we dieper op plant spirits ingaan, leer je wel te communiceren met planten naar voorkeur zonder ze binnen te krijgen.
In native culturen worden geestverruimende middelen weliswaar regelmatig ingenomen, maar dan wordt er eerst jaren met een plant geleefd en voor de plant gezorgd, dat maakt een verschil in welwillendheid van de plant-spirit en het effect na inname.
Een andere reden voor deze werkwijze is dat ik wil dat deelnemers ervaren dat ze niets nodig hebben om intuïtief zo sterk te worden dat ze kunnen verstaan wat de aarde, dieren, het energielichaam of wat dan ook van ze vraagt en hoe ze balans en heling kunnen ondersteunen. Het draait om vertrouwen in je eigen kracht.

Bekijk de lesdata