Blog

Een blaadje van jouw ginkgo-boom

Ongeveer een jaar geleden ontving ik een vreemd pakketje per post. Een zwart plastic plantenpotje met daarin een op het oog dode stok. Op een briefje erbij stond "ginkgo, Japanse notenboom".

Dagenlang vroeg ik me af wie de afzender was van het geheimzinnige pakketje. Totdat ik een mail ontving waarin een cursist verwees naar de ginkgo: "Ik zie jou als de ginkgo, Lilian", schreef ze. "En zelf ben ik graag een blad van jouw boom, die dat wat jij me hebt geleerd verspreidt." Een mooi beeld. Inmiddels zijn we een jaar verder. De ginkgo heeft vorige winter overleefd en is flink gegroeid. De tijd is bijna rijp dat de blaadjes van dit jaar eraf dwarrelen. Een volgende lading cursisten is klaar voor het examen, en wat een toppers op Do-In-gebied zullen het worden!