Blog

Acupunten bij epilepsie

Welke acupressuur punten kan ik behandelen om lichte epileptische aanvallen te voorkomen? Dit vroeg een cursist per mail.

Ik zal hieronder wat richtlijnen geven. Uiteraard ga ik ervan uit dat de persoon in kwestie ook in behandeling is met een arts. Ook raad ik aan consulten te boeken bij therapeuten in de buurt.

Goed, dat geschreven hebbende: ik zou zeker aan het hout element denken: De energie van de Lever zorgt, samen met de energie van de Galblaas voor een vrije stroom van energie en goede geleiding van de zenuwen. Impulsen voor beweging worden omgezet in vloeiende bewegingen dankzij deze meridianen. Het acupunt Lever 3 op de voet aardt, stuurt de energie rond, geeft ruimte aan het hoofd en verheldert het zicht. (Als je niet precies weet waar acupunten liggen, kun je deze googlen. Er zijn goede illustraties van de vinden) Ook bijvoorbeeld het acupunt Galblaas 20 kun je masseren. Dit haalt druk uit het hoofd en zorgt voor goede geleiding via de zenuwen naar het bewegingsapparaat.

Daarnaast zal elke persoon deze punten kunnen aanvullen met andere punten, afhankelijk van zijn of haar energie patroon. Een afspraak met een therapeut in de buurt kan hier meer inzicht in geven. Vraag je therapeut altijd om tips voor thuis. Zo kun je je eigen balans ondersteunen.