Blog

Acupressuur voor de nazomer - deel 3: Milt 3

Milt 3 “HET GROOTSTE WITTE”: Kracht, aarding en balans tijdens overgangen.

De fysieke werking van Milt 3 is dat het slijm oplost. Dit acupunt ondersteunt daarmee de werking van de Longen, die in het in de herfst wat zwaarder te verduren krijgen. Het zorgt dat de levensenergie ki in de juiste richting stroomt. Milt 3 is het bronpunt op de Miltmeridiaan, en tevens ook het Aardepunt op deze meridiaan. Het legt daarmee een verbinding tussen de geërfde energie uit de voorouderlijke lijn (de jing, of voorhemelse energie) en de energie die je zelf aanmaakt tijdens je leven (de nahemelse energie) en heeft daardoor een zeer versterkende werking op de Milt-energie en het algehele energieniveau.

Emotioneel en mentaal gezien helpt Milt 3 om uit je hoofd te komen. Het geeft daarmee rust en zorgt dat je in het hier en nu bent.

Spiritueel centreert Milt 3, waardoor je in contact staat met jezelf. Daarnaast geeft het rust en balans tijdens overgangen; zowel de overgangen tussen de seizoenen als de overgangen tussen verschillende levensfases en -situaties.

Locatie: aan de zijkant van de voet, net onder de knokkel van de grote teen.

Toepassing: Masseer het punt dagelijks gedurende twee minuten of totdat je een diepe zucht slaakt.
Hou het punt vast tijdens een strekking: plaats bijvoorbeeld je vingertoppen op Milt 3 wanneer je je hiel naar je bil brengt om de voorkant van je been – waar de Maag- en Miltmeridianen lopen – te strekken.

Meer leren over Do-In en acupressuur?

www.doinacademy.com