Blog

Acupressuur voor de lente - deel 3: Lever 14

Een gevoel dat er iets nieuws staat te beginnen en alle ademruimte hebben om die nieuwe stap te wagen. Lever 14 brengt geblokkeerde Leverenergie op gang en laat een nieuwe cyclus beginnen.

Fysiek Geeft Lever 14 ruimte in de borst, zodat je vrijer kunt ademen. Dit beïnvloedt ook je gevoel van rust, omdat lichaam en geest met elkaar zijn verbonden.

Emotioneel Ontspant bij frustratie en een gevoel niet vooruit te komen.

Spiritueel Dit is het laatste punt van de Levermeridiaan en het laatste punt van de cyclus die de ki op een dag doorloopt volgens de Chinese Orgaanklok. Vanaf Lever 14 verbindt de energie zich met Long 1. Long 1 is het eerste punt van de cyclus die de ki op een dag doorloopt. De cirkel is rond, er is perspectief voor de toekomst.
Behandeling van Lever 14 geeft perspectief op een toekomst en een nieuw begin. Met name als de Lever-ki gestagneerd is. Lever 14 kan de ki-stroom weer op gang brengen, doorleiden, zodat de nieuwe cyclus bij Long 1 weer kan beginnen. Deze combinatie helpt daardoor ook dieper te slapen. Vooral als je vaak wakker wordt rond 3:00 uur 's nachts verbetert de verbinding met Long 1 je nachtrust.

Locatie: Loodrecht onder de tepel, ter hoogte van het zwaardbeen.

Toepassing: Geef acupressuur met je duimen en verbind met Long 1 wanneer je moeite hebt te slapen of 's nachts wakker wordt. (Meer informatie over Long 1 lees je in het document over acupressuur in de Herfst download op www.doinacademy.com).