Do-In

Do-In betekent simpel vertaald: oefening. Of iets preciezer: ‘je ledematen strekken en bewegen om de energie laten stromen door de meridianen’. Het is een eeuwenoude bewegingsvorm, oorspronkelijk uit China, maar ook beïnvloed door Japanse shiatsu. In zen-tradities wordt Do-In ook wel gebruikt als voorbereiding voor meditatie.

Do-In stimuleert je om je lichaam écht te voelen en er verantwoordelijkheid voor te dragen. Het is zeker geen “red bull” die je even oppompt als je moe bent. Het gaat er juist om bij je eigen grens te blijven en naar je lichaam te luisteren. De lessen en workshops zijn daardoor geschikt voor alle leeftijden en alle lichamen.

Do-In oefeningen zijn nauw verwant aan geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur. De strekkingen en massages werken in op de energiebanen (meridianen). Hierdoor ontspannen spieren en raken ze goed doorbloed, zodat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daarnaast krijg je, door de aandacht voor ademhaling tijdens de les, ook een rustige geest: lichaam en geest worden weer één.

Je bent bij mij aan het juiste adres voor:

  • Groepslessen en workshops (zie Agenda);
  • Do-In Opleidingen: zie www.doinacademy.com
  • Privélessen: €70 per uur, 5 rittenkaart voor €325
  • Een individueel programma. We maken een afspraak, hierbij vindt diagnose plaats en nemen we enkele oefeningen door. Aan de hand hiervan stelt Lilian een individuele Do-In les, die je op MP3 ontvangt per e-mail. €95
  • Shiatsu massage: €55 voor een uur.

Wil je een workshop of les bij jou in de buurt? Mail om te overleggen over de mogelijkheden.

Zwangerschapslessen

Speciaal voor zwangeren heb ik een set met lessen op mp3, die aansluiten bij het boek Zwanger in Balans. Heb je het boek Zwanger in Balans? Dan ben je welkom contact op te nemen en ook de mp3 opnames te ontvangen.
Voorproefje? Via mijn uitgever is één les ook zonder dat je het boek hebt Gratis online te volgen.

In de media

In Yogi Yogablad een artikel over Do-In Detoxen
Interview over mij en Do-In bij Happy Hara. Heerlijke winteroefeningen bij Happy Hara.
In Ohmyyoga een leuke recensie over Zwanger in Balans met Do-In yoga. In Diep Magazine verscheen een interview naar aanleiding van de publicatie van Zwanger in Balans.
In Happi Body, een special van Happinez verscheen een interview met een prachtige Do-In oefenserie. Dit artikel is ook verschenen in het Frans en Duits.
In Diep Magazine verschenen vijf Do-In tips voor meer warmte in de winter.
Onkuid schreef een mooie recensie over mijn boek De helende kracht van Do-In.
Yoga Magazine nam mijn boek op bij de lijst met inspirerende pas verschenen boeken.
Duizend nachten en een dag plaatste Do-In en mijn boek leuk in de alledaagse context.
Bodhitv.nl interviewde mij over Do-In en wat het voor mij betekent.
Voor Vorm&Leegte schreef ik een column over lente-energie, inclusief Do-In oefening om boordevol energie het voorjaar door te gaan.
Voor Boeddha Magazine (de vernieuwde Vorm&Leegte) mocht ik zelfs meerdere malen een hele pagina aan Do-in wijden. (zie ook stukken bij Publicaties).

Boek


Bestel mijn boeken vandaag en dompel je onder in eeuwenoude wijsheid!
Do-In, tao yoga voor gezondheid en energie
Zwanger in Balans

Do-In Opleiding


Wil je verdieping in Do-In, het zelfhelend vermogen van je lichaam, voeding, acupunten? Dan is Do-In Academy precies wat je zoekt!
.
Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.
lilian@liliankluivers.nl