Acupressuur voor de herfst - Deel 2

2018-05-11

DIKKE DARM 1 “UITERSTE YANG/ YANG HANDELAAR”
Een punt om met een open houding in het nu te zijn.

Fysiek gezien geeft het meer ademruimte, en vermindert een gevoel van druk op de borst. Het vertraagt de uitademing, waardoor je als vanzelf makkelijker loslaat. Gedachten verdwijnen makkelijker naar de achtergrond en je krijgt contact met het moment. Dit is daardoor een ideaal acupunt om tijdens meditatie vast te houden als mudra (houding van de hand met uitwerking op je energiestroom).

Emotioneel gezien helpt dit punt verdriet te verwerken. Het geeft ontspanning aan de oppervlakte. Hiermee haalt het de behoefte een pantser of scheiding tussen jou en de ander te plaatsen weg, waardoor je werkelijk contact kunt aangaan. Bij hoogsensitiviteit is de meridiaan van de Dikke Darm vaak geblokkeerd. Het element Metaal kun je zien als jouw verbinding met de buitenwereld. Deze hoeft niet te open, maar ook niet afgesloten te zijn. Een van de meridianen waarmee je kunt werken om van hoogsensitiviteit je kracht te maken, is de meridiaan van de Dikke Darm.

Spiritueel gezien stimuleert dit punt een open houding. Als je verdriet, of wat je dan ook met je aandacht naar het verleden gericht houdt, loslaat, is er ruimte om met een open houding in het huidige moment te zijn.

Locatie van Dikke Darm 1: Op het bovenste kootje van de wijsvinger, aan duimzijde. Vlak naast de nagelriem.
Toepassing: Masseer dit gebied, of plaats het topje van je duim op Dikke Darm 1 tijdens meditatie. Merk dat je dieper inademt en langzamer uitademt. Mogelijk voel je de meridianen in je armen stromen.

Meer leren? De nieuwe leerjaren bij Do-In Academy starten in januari!
www.doinacademy.com