Acupressuur in de Herfst - Deel 3

2018-12-11

DIKKE DARM 4 “VERENIGDE DALEN”

Een punt om je immuunsysteem mee te versterken, het lichaam te zuiveren, te ontspannen en in open aanwezigheid je pad te volgen.

Dit punt heeft een krachtige Fysieke werking en versterkt het immuunsysteem, waardoor griepachtige klachten zoals koorts, rillingen, hoofdpijn, een stijve nek en hoest sneller zullen verdwijnen.
Behandeling van dit punt zuivert het lichaam. Je kunt het met dit doel toepassen als detox, maar ook om het lichaam te zuiveren van de sporen van medicatie, zoals een chemokuur.

Emotioneel gezien, ontspant Dikke Darm 4 een overactieve, nerveuze geest. Dit geeft ruimte. Ook dit punt kun je toepassen bij verdriet en rauw; de emoties die aan het element Metaal gekoppeld zijn.

De naam van dit punt vertelt wat over de spirituele aard van dit punt. Een dal is een symbool voor leegte en een open houding. Een plek waar dalen samenkomen, is een krachtplek. Regelmatige massage van dit punt, stimuleert je om vrij van concepten, in open aanwezigheid je Tao te volgen.

Locatie: Druk je duim tegen de wijsvinger aan, zodat het spiertje opbolt. Dikke darm 4 ligt op het punt dat het hoogste ligt. Ontspan je duim weer en geef druk op het punt dat het hoogste lag.
Toepassing: Masseer het punt met duim en wijsvinger van de andere hand.
Contra-indicatie: zwangerschap voor de 38e week: Dikke Darm 4 kan de weeën opwekken.
Voor meer informatie over de 5 elementen, acupressuur en oefeningen tijdens zwangerschap: bestel bij mij mijn boek Zwanger in Balans, nu voor maar €10 excl. verzendkosten.

De nieuwe leerjaren van Do-In Academy beginnen in januari!