Blog

Acupressuur in de Herfst - Deel 3

DIKKE DARM 4 “VERENIGDE DALEN”

Een punt om je immuunsysteem mee te versterken, het lichaam te zuiveren, te ontspannen en in open aanwezigheid je pad te volgen.

2018-11-12 | Lees meer...

Acupressuur voor de herfst - Deel 2

DIKKE DARM 1 “UITERSTE YANG/ YANG HANDELAAR”
Een punt om met een open houding in het nu te zijn.

2018-11-05 | Lees meer...

Acupressuur voor de herfst deel 1

Mee bewegen met de seizoenen is een manier om je energie in balans te houden. In de herfst trekt de energie meer naar binnen. Buiten zien we dat aan de bomen die het groen van hun bladeren opslaan in hun stam. De bladeren, die ze op dat moment niet meer kunnen gebruiken, laten ze los.

2018-10-29 | Lees meer...

Ja zeggen als het kan, nee als het moet

In Do-In maken we gebruik van verschillende cycli uit de Chinese geneeswijzen en het Taoïsme. In deze cycli zijn de vijf elementen uit de Chinese geneeswijzen met elkaar verbonden. Ze voeden elkaar en houden elkaar in toom. Dit geeft balans in lichaam, geest en ziel. Deze balans kun je uitermate goed ondersteunen als je bewust je oefeningen kiest bij Do-In. Maarneer gebruik je welke cyclus?
Een korte blik op de Shen- en de Ko-cyclus

2018-07-06 | Lees meer...

In verbinding

Komend weekend geef ik op het Yoga Festival Terschelling een lezing en workshop over de zes magische factoren voor een harmonieuze menopauze.

2018-06-26 | Lees meer...

De kracht van kleine rituelen

Ik was net 23 jaar geworden en stond oog in oog met mezelf. Direct na een onverwachte bijna dood ervaring, kreeg ik enkele heldere inzichten die mijn leven veranderden. Ik besefte dat een lichaam, mijn lichaam, een uiting is van energiepatronen. Simpel gezegd: als je veel moe bent, vertelt dat iets over jouw energiepeil. We zeggen immers ook: ‘ik voel me futloos/krachtig/ energiek/ uitgeput’. Dit zijn allemaal verwijzingen naar ons gevoel van energie.
Mijn levensstijl (studeren, werken en vooral heel veel doen) begreep ik, was op dezelfde manier een uiting van mijn gedachtepatronen. Maar patronen zijn te veranderen en ik besloot dat te doen. Ik wilde niet langer leven naar maatschappelijke verwachtingen, maar volgens de waarden die voor mij belangrijk waren.
Ik realiseerde me toen nog niet hoe Oosters deze inzichten waren, maar voelde de oude wijsheid ervan.

2018-06-01 | Lees meer...

Hoogsensitiviteit als kracht

‘Vandaag heb ik iets bijzonders geleerd’, zei mijn dochter toen ik haar gister uit school haalde. Ze is vijf jaar, hoogsensitief en zit in de kleuterklas.

2018-05-15 | Lees meer...

De helende klanken in beweging

Alles is energie, ook geluid en kleur. Bij deze oefening transformeer je geblokkeerde negatieve energie in positieve energie, een heel fijne oefening om op te schonen voordat je gaat slapen! Het is een sterk ontgiftende, reinigende en versterkende oefening. Het geluid is steeds fluisterend. Deze serie wordt traditioneel zittend gedaan. Maar in een Do-In les is het heel fijn om deze klanken met Do-In bewegingen en meridiaanstrekkingen te combineren. Daarom heb ik deze volgende serie samengesteld. Deze serie begint staand, maar je kunt deze eventueel zittend doen in iets aangepaste versie.

2018-04-26 | Lees meer...

De vergeten kraamtijd

‘Kijk háár nou!’, hoor ik, en ik kijk over wie de vrouwen in kwestie joelen. Uit de rode auto op straat stapt een vrouw, behoedzaam en een beetje wankel.

2018-04-20 | Lees meer...

De Nierenergie - onze batterij

Hoe voel jij je? Wist je dat je een eigen batterij hebt, en dat je daar invloed op hebt? Deze ‘batterij’, zoals ik het nu simpel omschrijf, is sterk verbonden met de energie van onze nieren.
Je kunt deze batterij vergelijken met een kom water, dat verwarmd wordt boven een vuurtje.

2018-04-16 | Lees meer...